Rotmosrock - Den första
svenska rocken 1953-1959

Detta är den första CD-utgåvan från Svenskt Rockarkiv. Per-Erik Brolinson och Holger Larsen, docent resp. professor i musikvetenskap, har gjort urvalet och till CD:n skrivit en fyllig presentation av alla medverkande artister, av låtarna och av fenomenet rock 'n' roll i 50-talets Sverige. Michael B. Tretow har producerat och Lasse Ermalm formgivit.

Läs mer om Rotmosrock

Från Plommons till Drain

För första gången någonsin samlas inspelningar med svenska tjejrockgrupper på en och samma skiva. En historisk händelse, i alla bemärkelser. Detta är den andra utgåvan från Svenskt Rockarkiv. Här presenteras ett rikt urval av svenska tjejrockgrupper: 23 låtar med Nursery Rhymes, NQB, Husmoderns bröst, Usch, Häxfeber, Fega påhopp, Mögel, Pink Champagne, Tant Strul, The Pusjkins, Sahara Hotnights och många andra.

Läs mer om Plommons till Drain

Något du letar efter?

I artikeldatabasen finns artiklar kring artister och grupper såväl svenska som internationella. Vill du ta del av artiklarna i sin helhet finns de att tillgå i Svenskt Rockarkivs lokaler i Hultsfred.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår